Onlinemöten kan snabbt och smidigt föra samman människor från hela världen. De kan också vara ett kostnadseffektivt alternativ till fysiska möten, oavsett om det gäller en mindre grupp eller stora kongresser. Vi hjälper er att planera och genomföra era onlinemöten, oavsett typ eller storlek.

Kurs i onlineårsmöten

Ska ni genomföra ett föreningsårsmöte online? Då kan vår studiecirkel i samarbete med Kulturens Bildningsverksamhet vara ett sätt att få den kunskap som krävs!

Under tre träffar på distans går vi igenom och praktiserar förberedelser och genomförande av ett onlineårsmöte. Vår målsättning är att deltagarna ska kunna genomföra ett demokratiskt och välfungerande möte.

Företrädare för lokala föreningar som deltar får gratis tillgång till mötesverktyget Suffra till sitt årsmöte (gäller om minst två personer från föreningen deltar).

Läs mer om kursen här.

Teknikstöd

För er som föredrar att vi tar hand om allt så är detta såklart möjligt! Vi hjälper er genom att ta fram en teknisk lösning som passar ert möte och instruerar er kring hur den ska användas. Detta alternativ är rätt för er som vill ordna så mycket som möjligt själva, men som behöver hjälp med att säkra att tekniken fungerar felfritt. En populär modell för större möten är att kombinera videokonferens med ett mötesverktyg som sköter yrkanden och omröstningar.

För föreningar på lokalnivå kan vi erbjuda teknikstöd för årsmöten till fast pris. Vi ber större organisationer –  kontakta oss för en offert.

Mötesplanering och ledning

Många mötesledare har god vana av att fysiska möten, men mindre av onlinemöten. För att ett onlinemöte ska bli bra krävs mer planering än att rakt av flytta mötet till internet. I detta alternativ hjälper vi er förutom med den tekniska plattformen även med att planera mötet som helhet. Vi kan även hjälpa till under själva mötet, till exempel som presidie, tekniksupport eller som bisittare till mötesledarna.

Teknikstöd för lokala föreningar

För föreningar på lokal nivå har vi tagit fram ett paket med komplett teknikstöd för årsmöten på distans. Detta innefattar tjänst för videokonferens, mötessystem och teknikstöd:

  • Licensavgift för Suffra – mötessystem som sköter omröstning, röstlängd mm.
  • Ett förberedelsemöte för föreningens styrelse med mötestekniker, över Zoom.
  • Tekniker som är på plats under ert möte och sköter Suffra. Om ni så önskar kan denna person också vara mötesledare/ordförande.
  • Administrativt stöd med förberedelserna, såsom deltagarinformation.
  • Zoom-konto för själva mötet.

Pris 3950 kr inklusive moms.

Detta erbjudande gäller endast lokala föreningar och årsmöten som inte överskrider två timmar.

Vill ni hellre ha ett gratis årsmöte? Gå då vår kurs.